2024-06-07

Sareqs portföljbolag Nitton93 blir ny majoritetsägare i OSS Nordic

Detta är Sareqs trettonde förvärv totalt och andra under 2024. Förvärvet görs av Sareqs portföljbolag Nitton93, där OSS Nordic kommer att verka som ett självständigt systerföretag till Nitton93s befintliga verksamheter i Sverige och Norge.

Bild tagen utanför en pressbyrå

Som ett led i att stärka sitt erbjudande mot detalj- och servicehandeln förvärvar Nitton93 en majoritet av aktierna i OSS Nordic AB. OSS Nordic kommer att drivas vidare som ett eget bolag inom Nitton93 Group. Bolagets VD, Anna Helldin, och Ateljé- och IT-chef, Therese Bäck, kommer att fortsätta i sina nuvarande roller.

OSS Nordic grundades 2017 och är verksamt inom företagsprofilering och butikskommunikation. Bolaget hjälper företag och organisationer med deras grafiska profil och att bygga deras varumärken. Företaget har sitt säte i Sollentuna utanför Stockholm med försäljningskontor i Oslo, Göteborg, Sveg och Jönköping, där också lager och logistik ligger. OSS Nordic omsätter cirka 85 miljoner kronor med god lönsamhet.

”För att säkerställa bolagets vidare utveckling har vi under flera års tid sökt efter nya operativa delägare. Vi är mycket glada att vi hittat en ny delägare i Nitton93 som delar det kundfokus och de värderingar vi har och att de vill vara med att utveckla OSS Nordic vidare.”

- Anna Helldin, VD OSS Nordic

”OSS Nordic passar oss som hand i handsken och stärker vårt erbjudande till den nordiska detalj- och servicehandeln. Vi ser mycket fram emot att arbeta med Anna, Therese och resten av OSS Nordic-teamet och tillsammans med dem utveckla våra kunderbjudanden”

– Erik Hagerius, VD Nitton93

”OSS Nordic har gjort ett fantastiskt arbete med att arbeta nära sina kunder sedan starten 2017 och vi har följt deras resa under en längre tid. Utöver att bolaget passar väl ihop med Nitton93 är vi också imponerade över deras hållbarhetsarbete där de bland annat har gått med i Science Based Targets initative (SBTi) och valt att fokusera på fem av FN:s globala hållbarhetsmål.”

– Joachim Palmé, VD Sareq